Berichten archief

Praktische info

Hieronder vindt u praktische informatie voor ouders en leerkrachten.

Aanmelden

De nodige informatie over het aanmelden van een leerling kun je hier vinden.

Vervoer

Als begeleiding van het Winnerteam nemen wij het vervoer voor onze rekening. Dit betekent dat de leerling opgehaald wordt van school en na twee uur weer bij school wordt afgezet.

Locatie

Het Winnerteam vindt plaats op het terrein van de Bazelruiters. Dit is geen echte manege, maar een stal waar er speciale aandacht is voor paard en ruiter. Elk paard heeft een andere achtergrond, maar alle ruiters natuurlijk ook. Je kunt hier dressuur-, spring- en voltige lessen volgen. Bij het Winnerteam krijgen de leerlingen geen les, maar werken onder de begeleiding van de coach met Winner. Hierbij kan wel gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten die op het terrein te vinden zijn, zoals de binnen- en buitenbak.

Ziekte / afmelden leerling

Graag worden wij in ieder geval een dag van te voren op de hoogte gesteld wanneer bekend is dat een leerling niet aanwezig kan zijn bij het Winnerteam. Mocht het pas ’s ochtends duidelijk zijn dat de leerling ziek is, horen we dit graag zo vroeg mogelijk. Het Winnerteam gaat voor de andere leerling dan gewoon door. Contactinformatie om een afmelding door te geven vindt u hier.

Wanneer gaat het Winnerteam niet door?

  • Het Winnerteam gaat niet door in de schoolvakanties. De sessies worden na de vakantie hervat.
  • Het Winnerteam kan niet doorgaan wanneer de coach niet aanwezig is.
  • Bij extreem weer laten we het Winnerteam niet doorgaan. Dit is het geval wanneer de ANWB een weeralarm heeft afgegeven wat betreft sneeuw, ijzel, windstoten en onweer.
  • Wanneer de temperatuur overdag onder nul is, is het te koud om buiten te werken. Dan gaat het Winnerteam niet door.
  • Tenslotte kan het zijn dat Winner lichamelijk of geestelijk niet in orde is waardoor we het Winnerteam niet door kunnen laten gaan.
Mocht het Winnerteam een keer niet doorgaan, wordt dit, indien mogelijk, in ieder geval een dag van te voren telefonisch doorgegeven aan de betreffende school.

Kledingvoorschrift

De leerlingen gaan tijdens het Winnerteam aan het werk met een paard en zijn veel buiten. Het is aanbevolen hier wat betreft kleding rekening mee te houden. Ook wanneer het koud of nat is, gaat het Winnerteam gewoon door.

Passende kleding is:

  • Een lange broek (hoeft zeker geen paardrijbroek te zijn)
  • Stevige schoenen of laarzen (open schoenen zijn niet toegestaan)
  • Bovenkleding die vies mag worden
  • Een (dikke) jas bij koud weer
  • Bij erge kou zijn handschoenen, sjaal, muts en dikke sokken aanbevolen

Houdt er rekening mee dat er een kans bestaat dat de kleding vies wordt of beschadigd.

Beeldmateriaal

Tijdens het Winnerteam verzamelen we beeldmateriaal. Dit gebruiken wij om de sessie te evalueren en de leerlingen achteraf de mogelijkheid te geven deze tijdens een presentatie in de klas aan de andere leerlingen te laten zien. Ook gebruiken wij enkele foto´s en filmpjes om via onze website mensen op de hoogte te brengen van wat er tijdens het Winnerteam gebeurd. Als ouder kunt u aangeven of u er bezwaar tegen heeft als foto´s met uw zoon of dochter op internet worden geplaatst. Dan zorgen wij ervoor dat uw zoon of dochter niet of onherkenbaar in beeld is.

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws