Berichten archief

Algemene info

Het Winnerteam is een voorziening waarbij leerlingen aan het werk gaan met een paard. Daarbij ligt de nadruk op de interactie tussen de leerling en het paard. De sessies zijn zo vorm gegeven dat de leerling vaardigheden kan oefenen en ontwikkelen die in het dagelijks leven ontzettend belangrijk zijn. Zo is er aandacht voor communiceren, keuzes durven maken, elkaar complimenteren, samenwerken, grenzen aangeven, angst overwinnen en omgaan met tegenslagen. De positieve werkwijze en aandacht voor de succeservaring laten elke leerling een winnaar zijn!

Wie zijn wij?

Het Winnerteam wordt begeleid door Yvette van der Roest (Psycholoog / Paardencoach) en paard en co-coach Winner. Yvette geeft het programma vorm, bewaakt kwaliteit en creëert een veilige, positieve en unieke leeromgeving voor de leerling. Meer weten? Wij stellen onszelf hier even voor.

Waarom met een paard?

Er zijn veel redenen waarom we met een paard werken; een paard is fascinerend, gevoelig, sociaal, mensgericht, onbevooroordeeld, eerlijk, een bron van inspiratie en geeft direct feedback op ons handelen. We vertellen de leerlingen niet alleen hoe ze moeten reageren, ze ervaren zelf wat de beste manier is.

Voor wie is het?

Het Winnerteam is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5, met speciale behoeften op het gebied van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en/of zelfredzaamheid.

Hoe gaat dat dan?

In vijf sessies, één middag per week, werkt de leerling met Winner aan het behalen van zijn of haar doelen. Vooraf vindt er een intake plaats en achteraf wordt er een evaluatiegesprek gehouden. Vooraf geven we een presentatie in de klas van de leerling als introductie. Na vijf sessies ronden de leerlingen het Winnerteam af met een presentatie in de klas. Meer weten over het programma? Die informatie vind je hier.

Waar is het?

Het Winnerteam vindt plaats op het terrein van de Bazelruiters aan de Bazeldijk in Hoogblokland. Daar woont Winner en hebben we de beschikking over alle nodige faciliteiten. De leerlingen worden opgehaald op school en na afloop weer teruggebracht. Hier vind u meer praktische informatie.

Hoe meld ik een leerling aan?

De aanmeldingen van leerlingen voor het Winnerteam verloopt via Grippa. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kunt u hier vinden.

Flyer

De informatie op deze pagina staat ook allemaal vermeld op de flyer van het Winnerteam. Downloaden, klik op: Flyer van het Winnerteam (2017 – 2018)

Meer weten?

Voor meer informatie over het Winnerteam kunt u contact opnemen met

Yvette van der Roest
Tel: 06 83 97 50 27
y.vanderroest@ec-rotonde.nl

Of een kijkje nemen op de facebook van het Winnerteam.

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws