Berichten archief

Praktische informatie

Hoe vaak:

In 10 sessies van 1 uur werken de leerlingen met de hond(en) aan het behalen van hun doelen. Vooraf vindt er een intake plaats en achteraf wordt er een evaluatiegesprek

gehouden. Er wordt gestart in de groep, waardoor ook klasgenoten kennismaken met de

hond(en). De laatste bijeenkomst is de eindpresentatie.

Succes wil je immers delen.

Waar:

Het team van het D.O.G. project komt naar de school van uw kind. Samen aan het werk op een plek die voor de leerlingen herkenbaar en vertrouwd is.

Kleding:

Het is handig om rekening te houden met de kleding op de dag dat één van de honden komt werken. Prettig te dragen en makkelijk in het bewegen zijn goede criteria .   Hoe leuk roze hakjes ook zijn … het is niet wenselijk bij de activiteiten die wij doen.

Beeldmateriaal:

In de sessies met de honden wordt er beeldmateriaal verzameld. Voor kinderen is het prettig om jezelf terug te zien en te genieten van het resultaat of juist de mogelijkheid ontdekken tot een andere aanpak. Daarnaast wordt dit materiaal gebruikt voor de presentatie in de eigen groep.Ook gebruiken we beeldmateriaal om derden via onze ECR website op de hoogte te brengen wat het D.O.G project inhoudt. Bij het inschrijven van het D.O.G. project heeft u de mogelijkheid om kenbaar te maken of dit wel of niet mogelijk is.

Wetenschappelijk onderzoek:

De Hogeschool Utrecht ( mevr. R. Verhoeven ) is begonnen met een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Dierondersteunende  Activiteiten binnen het Onderwijs ( AAE) . Wij zijn bijzonder vereerd dat het D.O.G. project deel mag nemen aan dit onderzoek. Promotor is mevr. Professor Dr.Marie-José Enders van de Universiteit van Heerlen.

Het D.O.G. project is aangesloten bij :

  • AAIZOO Nederland
  • IAHAIO internationaal
  • Opleiding en jaarlijkse Certificering TopDog Doetinchem

 

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws