Berichten archief

Info dierondersteuning.

Honden zijn uniek in het dierenrijk. Als enige diersoort zijn zij erin geslaagd te ontdekken hoe je kunt participeren in de gemeenschap van een compleet ander soort. Dat duidt op een bijzonder hoog ontwikkelde sociale competentie.

Psychologen definiëren sociale competenties als het vermogen van een individu om zijn/haar behoeften en verwachtingen af te stemmen op die van het collectief, zodat hij/zij in de groep past. Daarvoor moet het individu zich een aantal vaardigheden eigen maken, zoals het vermogen om relaties aan te gaan, zijn agressie te reguleren, regels te leren en zich eraan houden, hulp bieden en deel te nemen aan diverse groepsactiviteiten  (Adam Miklósi is hoofd van de faculteit gedragsbiologie te Boedapest)

Jaren geleden heb ik ( Marion de Jongh) diverse studiereizen naar de VS gemaakt en heb daar de inzet van honden gezien. Scholen waar de honden werden gebruikt om het technisch lezen verder te stimuleren, honden die in bibliotheken een taak hadden en gevangenissen waar jonge delinquenten door de zorg voor asielhonden een andere kijk kregen op hun functioneren en na het uitzitten van hun straf op een positieve manier weer invulling konden geven aan hun leven.afbeelding Marion 5 jpg

Vanuit zo’n reis is het D.O.G. project ontstaan gebruikmakend van mijn kennis als hondengeleider en leerkracht , maar bovenal het vertrouwen in kinderen en hun talent om nieuwe uitdagingen te willen aangaan. Zij nemen mij mee op hun reis waar kind met dier komen tot nieuwe inzichten.

De mooiste hondenbaan die er is!

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws