Berichten archief

Back to basic

Back to Basic is een voorziening waarbij leerlingen op een actieve wijze in een natuurlijke omgeving kennis maken houtbewerking. Deze voorziening wordt in drie vormen aangeboden.

De eerste vorm is Back to Basic Inclusief. De voorziening Back to Basic Inclusief is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 en helpt leerlingen met specifieke behoeften op didactisch, cognitief, sociaal en emotioneel gebied. De voorziening bestaat uit 8 bijeenkomsten. Zeven lessen zijn de kinderen op het land aan het verkennen, verzamelen, herkennen en praktisch handelen. Les 8 is een afsluiting in de vorm van een markt, waar de gemaakte producten aangeboden worden. Leerlingen worden door de landelijke omgeving geïnspireerd om gebruik te maken van al hun zintuigen. Dit kan helpen bij hun bewustwording, aandacht, denken, geheugen, communicatie, samenwerken en kennisverwerving.
Informatie over Back to Basic Inclusief is eveneens te vinden op de flyer. Om de flyer te downloaden klikt u op: flyer Back to Basic Inclusief (2014 – 2015).

De tweede vorm is Back to Basic Groepsproject. Deze voorziening is bedoeld voor hele klassen en zal 5 keer verspreid over het schooljaar aangeboden worden voor de groepen 5 t/m 8. Op deze wijze komen de leerlingen in aanraking met de verandering van de natuur in de verschillende seizoenen. Het is voor veel leerlingen niet vanzelfsprekend om in de natuur te leren over de natuur.. De natuur prikkelt alle zintuigen en daagt  uit tot ‘verkennen’. Kinderen leren over de herkomst van producten (bijvoorbeeld meubels, voedingsmiddelen, etc.). Met deze voorziening proberen we respect  en waardering voor de natuur en het milieu te bewerkstelligen. De leerlingen zullen voorwerpen maken met materialen die komen van het land, die een meerwaarde hebben voor de natuur of die komen van hergebruikte materialen. Ze worden zich bewust van het belang om goed te zorgen voor de natuur waarin zij leven.
Informatie over Back to Basic Groepsproject is eveneens te vinden op de flyer. Om de flyer te downloaden klikt u op: flyer Back to Basic Groepsproject (2014 – 2015).

De laatste vorm is Back to Basic Plusgroep Houtbewerking. De voorziening is bedoeld voor leerlingen van groep 5 t/m 8 die in de vorig genoemde voorzieningen een talent laten zien op het gebied van houtbewerking. Deze talenten worden verder ontwikkeld. De lln.  zullen aan de slag gaan met gereedschappen, het (af)meten van materialen, het leren gebruiken van een werktekening en het monteren van meubels en decoratieve accessoires , het etaleren en verkopen daarvan. Vier keer per jaar wordt Loods Remus georganiseerd, waarbij de materialen van de leerlingen verkocht zullen worden.

Voor meer informatie over Back to Basic Plusgroep Houtbewerking kunt u terecht bij Janine Vogel.

Contactgegevens:
j.vogel@ec-rotonde.nl of 06-51954497

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws