Berichten archief

Cursus “Door de ogen van “ met de inzet van honden

Embodied Learning, naar het kleine kijken en groot durven denken, prikkelende oefeningen met de honden waren de ingrediënten voor  twee bijeenkomsten van de Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Regioacademie. De inzet van de honden nodigde uit tot prikkelde reflectie en  persoonlijke groei.

Deze cursisten durfden te kijken met andere ogen , die van het leerling, van de hond en van zichzelf.

Inspirerende middag met als thema “Hoogbehaafdheid”.

Zoals in de Regioacademie is vermeld, vinden er dit jaar enkele inspirerende middagen plaats.

De eerste vindt plaats op 28 november a.s. met als thema “Hoogbegaafdheid”.

Vol trots presenteren we hier het programma.

Meld je snel aan er zijn maar 300 plekken te verdelen.

 

 

NIEUWE VOORZIENING: Drums in a Box

Op  13 september zal er een nieuwe voorziening starten, Drums in a Box. Bij deze voorziening gaan leerlingen hun eigen Cajon bouwen en leren ze die te bespelen. Leerlingen met een talent voor muziek, die behoefte hebben aan praktisch handelend bezig te zijn, kunnen hier hun creativiteit in kwijt en muzikale talenten aanspreken en ontwikkelen.

Kent u leerlingen die dit aanbod nodig zouden hebben? Bespreek hen dan in het SOT met de brugfunctionaris . De aanmelding voor deze voorziening gebeurt op dezelfde manier als het aanmelden van andere voorzieningen. Er zijn 8 plaatsen beschikbaar.

De voorziening zal plaatsvinden op donderdagmiddag van 13.00 -16.00 uur op ’t Land van Remus in Groot Ammers. Deze voorziening bestaat uit 8 lessen. De achtste les zal om 15.30 uur stoppen, zodat genodigden kunnen komen genieten van een concert van de leerlingen.

Aanmelding Taalpaleis

Tot uiterlijk 20 juni 2018 kunt u leerlingen, die volgend schooljaar in groep 4 zitten, aanmelden voor de nieuwe Taalpaleisperiode (september 2018- januari 2019). Zie informatiebrief: aanmelding juni 2018

Aanmelden Winnerteam schooljaar 2018-2019

Het einde van het schooljaar nadert. Winner gaat dan natuurlijk eerst genieten van zijn welverdiende vakantie, maar daarna staat hij vast weer te popelen om met jullie kinderen aan het werk te gaan.
Het is op dit moment al mogelijk om leerlingen in Grippa aan te melden voor volgend schooljaar, zodat we dan lekker snel weer aan de slag kunnen!

Uitgelicht

Regioacademie R&D

Contact

EC Rotonde
Dr. Hiemstralaan 77
4205 KK Gorinchem
0183-624915

Meer contactgegevens

Hou mij op de hoogte

Informeer me met nieuws